Picture
Légy üdvözölve a blogomon, kedves Látogató! Barbi vagyok, egy fiatal, egyedülálló budapesti anyuka, akinek most az iskolakezdésnek hála egy kis szabadideje is akad végre. Így valósíthattam meg végre egy régi álmomat, hogy az egészséges életmóddal, mozgással és szépséggel kapcsolatos tapasztalataimat egy blogon, a saját blogomon megoszthassam másokkal is. Ki tudja, lehet, hogy érdekes és hasznos diskurzus alakul majd ki a komment szekcióban, de ha mást nem, bízom benne, hogy azért hasznos információkkal találkoztok majd a posztjaimban.

Az első bejegyzést egy számomra aktuális témának szeretném szentelni, a fogpótlás különböző módszereinek. Bionyára nem vagyok egyedüli eset a hiányos fogsorommal, amikor még én voltam fiatal, a fogorvosok előszeretettel húzták ki a problémás fogakat, nem bíbelődtek komplikált fogmegtartó kezelésekkel, mint a gyökérkezelés, ha egy fog nem volt tömhető, akkor kihúzták. A férjem pedig baleset következtében veszítette el egyik első szemfogát. Mivel a nyugati szépségközpontú társadalmunkban a hiányos fogsor az egészségtelenség egyik jele, egyre gyakoribbak és népszerűbbek a különböző fogpótlási beavatkozások az esztétikai fogászat területén.

Léteznek olcsóbb kezelések is, mint például a fogfehérítés. Bár a módszer megítélése illetve a fogak élettartamára gyakorolt hatása vitatott, mégis egyre többen veszik igénybe, és szeretnének vakítóan fehér, tökéletes mosolyt a kávétől és vörösbortól megfakult fogsoruk helyet.
A fogbeültetés azonban sajnálatos módon nem az olcsó kezelések közé tartozik. Magyarországon a fogbeültetés implantáció segítségével akár egymillió forintba is kerülhet, jóllehet a skála alsó határa olyan százezer forint körül mozog. Viszont nekem sajnos 2 fogamat is pótolni kellene, ráadásul 2 teljesen különböző oldalon, így még hidat sem lehet rá tenni. A szomszédps, teljesen egészséges és ép fogaimat nem is akarnám leköszörültetni csak azért, hogy a köztük lévő fogra hidat lehessen tenni.

Kétség kívül az implantátum lenne a számomra megfelelő fogpótlás eljárás, azonban ekkora kiadás alapvetően rengetné meg a családi költségvetésünket. Ti mit tennétek a helyemben? Mellette szól, hogy az eredmény tartós és esztétikus, akár 40 évig is tökéletesen működhet az így beültetett mesterséges fog.